How to Match HES Code with Istanbul Card(İstanbulkart)

How to Match HES CODE with Istanbulkart (Istanbul Transportation Card) To use public transport in Istanbul you need HES Code matched with your Istanbul Card. To get HES Code you need local SIM card. 1. Buy a SIM Card(Costs around 160 Turkish Liras for 20 GB) 2. Send a message …

Continue reading

Kuş Göçü Festivali (26-31 Mart 2015)

2. KUŞ GÖÇÜ FESTİVALİ (26-31 MART 2015) – YER: FENERYOLU KUŞ GÖZLEM KULESİ Türkiye’nin Kuşları Ülkemizde şu ana kadar yeterli güvenirlikte tanımlanmış olan 475 kuş türü bulunmaktadır. Ülkemiz, coğrafi konumu ve yeryüzü şekillerinin çeşitliliği nedeniyle, biyolojik çeşitlilik açısından son derece zengindir. Bu durum, Asya, Avrupa ve Afrika arasında göç eden …

Continue reading

Ataturk Airport Passenger Guide

USEFUL INFORMATION You can consult for your missing belongings to the Tav Lost & Found Office situated in both domestic terminal and international terminal and you can deliver the properties you found to these offices. You can collect your delayed baggage by calling the interested firm. The telephones you can …

Continue reading

İstanbulda Yeme-İçme, Alışveriş, Eğlence, Konaklama, Ulaşım

YEME – İÇME   Türk ve dünya mutfaklarının en muhteşem lezzetlerini, İstanbul ile özdeşleşmiş, İstanbul’un tüm kartpostallarında yer eden İstanbul Boğazı ve panoramik İstanbul manzaralarında, lüks lokantalarda ya da lokantalara dönüştürülmüş yüzlerce yaşındaki tarihi mekânlarda tadabilirsiniz. Her bir köşesinde farklı bir döneme ışık tutan eserlerin bulunduğu İstanbul’da bu tarihi mekanların …

Continue reading

İstanbuldaki Kongre Merkezleri

Kongre Merkezi İstanbul Dünya kongre kentleri arasında 19. Avrupa’da ise 12. sırada yer alan İstanbul, modern kongre merkezleri ile de toplantılarınız için tercih edebileceğiniz bir kent. Özel kongre merkezlerinin yanında lüks oteller de kongre ve toplantılar için oldukça elverişli. Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu 34367 Harbiye Tel: (0212) 246 …

Continue reading

İstanbul Adaları

İstanbul Adaları   Tüm metropoller gibi İstanbul da sürekli bir koşuşturma ve telaş içinde. Bu telaş ve acelecilikten hoşlanmayanların kaçabilecekleri yerler Marmara Denizi’nde yan yana dizilmiş adalar. Adaların her birine düzenli olarak sefer yapan vapurlar mevcut. Bilinmeyen bir tarihte meydana gelen bir depremle bir dağ sırası Marmara Denizi’nin içine gömülmüş, …

Continue reading

Boğaz Turu

Hem Asya’da Hem Avrupa’da Ne Asya’da Ne Avrupa’da: İstanbul Boğaz Turu   İstanbul’dan keyif almanın bir diğer yolu da gün doğarken farklı, batarken farklı renge bürünen boğazın sularında teknelerle yapılan boğaz turları. Boğazın kenarına dizilmiş yalılardan birçoğu Osmanlı padişahları, sultanları ve paşaları tarafından yaptırılmış ya da kullanılmış. Osmanlı sultanlarının Topkapı …

Continue reading

Üsküdar

İstanbul’un Asyalı Yüzü: Üsküdar  Üsküdar   Üsküdar’ın Kız Kulesi’nin hemen karşısında yer alan tepelerinden biri üzerinde Osmanlı Dönemi’ndeki tarikatlardan birisi olan Celvetiler’in toplanma ve ibadet yeri olarak 1595 yılında inşa edilen, ardından yapılan eklemelerle de giderek büyüyen Aziz Mahmud Hüdai Külliyesi bulunuyor. 1925 yıllarına kadar tarikat üyelerinin ayinlerini gerçekleştirdikleri bu …

Continue reading

Kadıköy

İstanbul’un Asyalı Yüzü: Kadıköy Körler Memleketi: Kadıköy   İstanbul’un ilk yerleşimcilerine ilişkin efsanelere göre Kadıköy, Sarayburnu’nun güzelliklerini ‘göremeyerek buraya yerleşenlerin yani körlerin memleketi idi. Ancak bu haksızca yapılmış bir yorum. Evet, belki Sarayburnu gibi coğrafi avantajlara sahip değil ama tarih boyunca hastalıklara iyi gelen bir havası olduğuna inanılan Kadıköy, Bizans …

Continue reading

Karaköyden Ortaköye

Karaköy’den Ortaköy’e   Karaköy’den Ortaköy’e doğru olan bu gezi İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde gerçekleşiyor ve en güzel İstanbul gezilerinden birisini meydana getiriyor. Karaköy Vapur İskelesi’ni geçtikten sonra ilerlediğiniz Meclisi Mebusan Caddesi sizi İstanbul’un en bilindik yerlerinden Tophane’ye getirecek. Tophane adını henüz Fatih döneminde kurulmuş olan top döküm atölyelerinden alıyor. Bu …

Continue reading

Karaköy – Galata – Beyoğlu

İstanbul’un Diğer Yakası: Bizans ve Osmanlı’nın Ticari Limanı Galata ve Çevresi Karaköy’den Beyoğlu’na   Depremler, yangınlar yüzlerce kez yok etmiştir bir bölümünü ancak küllerinden doğan anka kuşu gibi eskisinden daha güzel olarak her seferinde yeniden hayat bulmuştur İstanbul. Ve İstanbul’un en çok yıkılan yok olan ve her seferinde tekrar canlanan …

Continue reading

İstanbul Surları

Geçit Vermez Surlar Boyunca İstanbul   Büyüsü ve çekiciliği, sayıları onları bulan kavimler için İstanbul’u ele geçirmeyi dayanılmaz bir arzu haline getirmiş ancak 1453 yılına kadar İstanbul’u kuşatan surlar bu sayısız düşmana başarıyla karşı koymuştur. Denilebilir ki Bizans’ın 1000 yıl boyunca yaşamını devam ettirmesi Orta Çağ’ın en görkemli örneği olan …

Continue reading

Eyüp – Piyer Loti

İstanbul’un En Kutsal Mekânı: Eyüp   Eyüp, İstanbul kara surlarının dışında kalır. İslam dini açısından büyük değer verilen kişilere ait mezar ve türbeler ile camilerin bulunduğu bir yer olması dolayısıyla Müslümanlar için İstanbul’daki en kutsal mekândır ve dini ziyaret yerlerinin en fazla olduğu semttir. Eyüp’ün kutsal bir yer olarak ön …

Continue reading

Haliç – Balat – Fener

Dinlerin Kesişme Noktası: Haliç Boyunca Balat ve Fener   Günümüzün Haliç’i Bizans’ta altın boynuz olarak isimlendiriliyordu. Bir efsaneye göre Zeus tarafından ineğe çevrilen İo boynuz darbeleriyle oluşturmuştur Haliç’i. Bu ismi almasının bir diğer nedeni olarak da bir zamanlar Haliç’te çok sayıda olan ve parlayan pulları tüm denizi yakamozlu bir hale …

Continue reading

Eminönü – Süleymaniye – Şehzadebaşı

Eminönü’nden Süleymaniye’ye Süleymaniye’den Eminönü’ne   Sirkeci’nin en önemli yapısı Sirkeci Gar Binası, Osmanlı’nın son dönemlerinde sayıları artan yabancı mimarlara ait eserlerden birisi ve yıllarca Osmanlı’nın Avrupa’ya açılan kapısı, Osmanlı’nın bu gizemli başkentini ve mistik doğuyu merak eden Avrupalıların da Asya’ya yapacakları yolculuklarında ilk adımları attıkları yer olmuş. Tarihi 1890 yılına …

Continue reading

İstanbul’un Meydan ve Anıtları

Mese’den Divanyolu’na: İstanbul’un Meydan ve Anıtları   Bizans Dönemi’nde İstanbul iki ana caddeye göre düzenlenmişti. Bunlardan birisi Haliç ve Marmara Denizi’nde yer alan limanlar arasında uzanan Kardo, diğeri ise üzerinde Bizans’ın yedi meydanının olduğu Mese Caddesi idi. Kardo Caddesi limanlar arası bağlantıyı sağladığından ticari nitelikli bir yol gibi görünürken Mese …

Continue reading